Min blogglista

onsdag 29 september 2010

Besök hos släkten

I torsdags åkte vi till Tibro för att gå på begravning för Niklas farmor. Vi mötte upp Irene, Stig och Stefan på ett fik i Vetlanda först men medan de skulle hämta upp Caroline vid tåget i Skövde, fortsatte vi över Jönköping och Hjo till Tibro. Lilly var jätteduktig i bilen, sov en del och lekte annars med sina leksaker. Strax innan vi kom fram till Hjo möttes vi av ett asfalteringsarbete med trafikljus och följebil, så långt och krångligt var det. När vi kom fram till trafikljuset var det rött. Efter ett bra tag ser vi en följebil i motsatta körbanan och efter kommer det en traktor i 30 km/h.. Jaha, sen får vi följa efter följebilen ett tag tills han stannar, vi ser inte ens asfalteringsarbetet, och väntar. Och väntar. Minutrarna tickar på och vi blir stressade eftersom begravningen skulle börja kl 13 och klockan var nu 12.30. Och inte var vi säkra på vart kapellet låg heller. Efter många långa minutrar kommer det en lastbil med bred lass och sen får vi köra! Och köra på! Vi kom fram till kapellet 12.57.... Lilly skötte sig bra i kapellet, hon tittade på ljusen och lamporna och på allt folket. Sen var hon snabb och högg tag i håret på Niklas kusin som satt framför oss.. Efteråt åt vi middag i en ombyggd ladugård, och Lilly träffade då Niklas fastrar, farbröder och kusiner för första gången. Vi följde hem till Niklas faster sedan, och hennes barn och barnbarn kom också dit. Irene, Stig och Stefan skulle sova i Tibro över natten men vi åkte sedan vidare tillsammans med Caroline till Göteborg där vi skulle få bo. Lilly sov hela natten, vaknade vid halv 6 och åt, och somnade sedan om till halv 8 i alla fall!
Vi hade alla fått fribiljetter av Irene som jobbar i bokhandel, till Bokmässan som hölls i Göteborg denna helg så dit gick vi på fredagen. Tyvärr glömde jag min kamera i Carolines lägenhet, annars hade jag kunnat ta kort på Per Moberg, Leila, Björn Ranelid, Björn Hellberg, Mark Levengood, Stefan Sauk, Caroline af Ugglas, Martina Haag, Peter Englund, Fredrik Belfrage med flera. Jag köpte inte så mycket faktiskt, har inte tid att läsa just nu tyvärr. På kvällen gick vi på restaurang. Lilly var övertrött och väldigt grinig innan vi kom iväg. Som tur var lyckades jag få henne att somna innan vi kom till restaurangen, och vi kunde få ha vagnen precis bredvid bordet. Hon vaknade till ett tag men fick välling och somnade sedan om och sov sedan ganska så bra hela natten.
På lördagen gick vi på Göteborgs museum och tittade på en utställning om Göteborgs historia innan det var dags för Niklas, Stefan och Stig att köra Lamborgini. Cool bil men lite tråkigt att inte dörrarna fälldes upp på taket utan öppnades som på en vanlig bil.






















3 kommentarer:

  1. Det är konstigt med den där tungan. Vissa perioder är den med på nästan varenda bild. :-)

    SvaraRadera
  2. Ja nu är det mycket med tungan igen...:-P

    SvaraRadera
  3. haha en till som hittat sin tunga!!!

    SvaraRadera